100 g ryž s krátkym zrnom
Príprava ryžovej kôrky: Ryžu 5 krát prepláchneme v studenej vode
až je odtekajúca voda čistá. Ryžu necháme odkvapkať
dáme ju do hrnca s 300 ml vody a uvedieme do varu. Znížime teplotu na mierny stupeň a ryžu pozvoľna varíme asi 20 minút. Odstavíme ju z plameňa a necháme prikrytú stáť asi 30 minút. Preložíme ju na panvicu s takou povrchovou úpravou
ktorá zabraňuje pripáleniu. Rovnomerne ju rozložíme vo vrstve hrubej asi 1 cm. Na veľmi miernom plameni ju zohrievame asi 50 minút. Obrátime ju a pečieme na miernom plameni ďalšiu hodinu. Ryža by mala byť dosť suchá. Rozkrájame ju na štvorce veľké 5 cm a skladujeme v sklenej nádobe s viečkom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.