800 g teľacej pečene
70 g údenej slaniny
3 paradajky
mrkva
petržlen
220 g cibule
20 g múky
80 g masti
celé čierne korenie
citrónová šťava
soľ.
Umytú pečeň zbavenú žlčovodov prešpikujeme slaninou
pridáme celé čierne korenie a varíme v osolenej vode
do ktorej sme dali očistenú mrkvu
cibuľu a petržlen
všetko nakrájané na kocky. Do roztopeného masla dáme múku
opražíme ju dozlata
pridáme paradajky a vývar z pečene a zeleniny. Ešte niekoľko minút varíme
dochutíme soľou a citrónovou šťavou a odstavíme. Pečeň nakrájame na plátky a pri podávaní prelejeme omáčkou
do ktorej sme pridali nakrájanú zeleninu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.