600 g zadného hovädzieho mäsa
100 g údenej slaniny
250 ml kyslej smotany
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
30 g hladkej múky
mäsový vývar
citrónová šťava
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
odblaníme a prešpikujeme plátkami údenej slaniny. Zvyšok slaniny nakrájame na kúsky a rozpražíme. Pridáme mäso
opražíme zo všetkých strán
osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
bobkový list a celé korenie. Premiešame
zakryjeme a dusíme do polomäkka. Keď je polomäkké
pridáme očistenú
na kúsky nakrájanú zeleninu (mrkva
zeler
petržlen) a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a odstránime bobkový list a korenie. Zeleninu pretrieme cez sito
zahustíme múkou a varíme asi 20 minút. Primiešame smotanu a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky
dáme do omáčky a zohrejeme. Podávame s hranolkami
nakrájanou mladou cibuľkou a tatárskou omáčkou. Zapíjame ľahkým červeným vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.