1000 g jahňacieho stehna
3 lyžice mandľových plátkov
5 lyžíc agátového medu
100 g hrozienok
2 cibule
1 lyžica sójového oleja
4 lyžice oleja
šafrán
1 lyžica mletej škorice
1 čajová lyžička mletých klinčekov
1 lyžica nahrubo pomletého čierneho korenia
muškátový orech
soľ.
Z korenín a oleja namiešame zmes v podobe pasty. Jahňacie mäso umyjeme
zbavíme blán
loja a natrieme pripravenou pastou. Necháme pôsobiť do druhého dňa. Mäso potom dáme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry. Cibuľu nakrájame a po 15 minútach nasypeme okolo mäsa a rozriedime trochou vody. Po 30 minútach pečenia znížime teplotu. Teplý med nalejeme na mäso a na to nasypeme hrozienka. Mäkké mäso vypneme a necháme v teplej rúre stáť asi 15 minút. Základ rozvaríme s hrnčekom vody. Plátky mandlí opražíme v oleji dochrumkava. Mäso nakrájame na tenké plátky
najprv súbežne s kosťou
potom kosť vyberieme a zvyšok mäsa nakrájame priečne. Nakrájané mäso dáme na misu
oblejeme šťavou a posypeme mandľami. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.