4 teľacie rezne (asi po 150 g)
4 plátky šunky
2 lyžice masla
150 ml červeného vína
1 strúčik cesnaku
4 čerstvé listy šalvie
mleté nové korenie
soľ.
Teľacie rezne naklepeme naplocho
okraje zahneme dovnútra. Potrieme cesnakom
soľou a mletým korením a obložíme lístkami zo šalvie. Na to položíme plátky šunky
pripevníme špáradlami a v masle opečieme do zlatohneda. Výpek zriedime vínom a zakryté dusíme asi 15 minút. Rezne uložíme na ohriate taniere a polejeme šťavou. Podávame s chrumkavým bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.