250 g teľacieho mäsa
100 g mrkvy
150 g hrášku
50 g ryž
1 zeler
1 vajce
1 cibuľa
2 zelené papriky
1 lyžica múky
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Múku opražíme na oleji dozlata
zalejeme vodou a privedieme do varu. Mäso nakrájame na malé kocky
vložíme do vriacej zapražnej vody a varíme pol hodiny. Mrkvu
zeler
cibuľu a papriky nakrájame na rezance a spolu s nasekaným cesnakom a hráškom pridáme do polievky. Ochutíme mletou červenou paprikou
soľou a mletým čiernym korením. Keď je mäso so zeleninou mäkké
opatrne vmiešame do polievky vajce. Nakoniec pridáme ryžu uvarenú v osolenej vode. Pred podávaním polievku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.