350 g teľacieho mäsa (predné) bez kostí
60 g parmezánu
100 g margarínu
100 g cibule
600 g ryž
25 g údenej slaniny
100 g kečupu
100 g zelenej papriky
20 g hladkej múky na šťavu
mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Na kocky nakrájanú slaninu rozpražíme
pridáme tuk
nadrobno nakrájanú cibuľu
teľacie mäso nakrájané na kocky
zalejeme malým množstvom vriacej vody
posolíme
pokoreníme a dusíme. Keď je mäso polomäkké
odoberieme polovičnú dávku šťavy
túto vydusíme na tuk
zaprášime múkou
popražíme
pridáme kečup
zalejeme vodou a varíme najmenej 30 minút. Touto šťavou polievame každú porciu rizota pri podávaní. Do polomäkkého mäsa pridáme zelenú papriku nakrájanú na rezance
umytú ryžu
potrebné množstvo vody
prevedieme varom a dáme do rúry dusiť domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.