400 g ovčieho syra
4 vajcia
150 g kajmaku
200 ml kyslej smotany
500 g múky
100 ml oleja
soľ.
Múku preosejeme
pridáme 1 lyžicu oleja
soľ
malé množstvo vlažnej vody a vypracujeme cesto
ktoré miesime
kým nezmäkne. Potom ho rozdelíme na 6 častí
prikryjeme utierkou a necháme 20 minút stáť. Z cesta vyvaľkáme 6 tenkých plátkov. Postupne ich z oboch strán opečieme na platni alebo v rúre. Ovčí syr a kajmak pretrieme cez sito a dobre premiešame. Pridáme vajcia
osolíme
opäť dobre zamiešame a nakoniec spojíme s kyslou smotanou. Plech potrieme olejom a ukladáme naň striedavo vrstvy cesta a plnky. Navrch dáme plát cesta. Potrieme ho 3 lyžicami oleja a koláč upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov dozlata. Upečený koláč potrieme vlažnou vodou
prikryjeme obrúskom a dáme na 10 minút vychladnúť. Potom ho nakrájame a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.