750 g srnčieho mäsa s kosťou (predné)
75 g margarínu
40 g hladkej múky
100 g cibule
mletá paprika
rasca
paradajkový pretlak
citrónová kôra
cesnak
mleté čierne korenie
soľ.
Na polovici tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme papriku a umyté mäso nakrájané na úhľadné kúsky
dáme na opražnú cibuľu
osolíme
okoreníme a na miernom ohni dusíme domäkka. Mäso vyberieme
šťavu vysmažíme na tuk
zaprášime múkou a za stáleho miešania popražíme. Potom zalejeme chladným vývarom alebo vodou
rozmiešame
pridáme paradajkový pretlak a varíme asi 30 minút. Potom zamiešame rozotretý cesnak
omáčku precedíme na mäso a povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.