800 g srnčej sviečkovice
20 g mozgu
1 vajce
200 ml kyslej smotany
100 g masla
200 ml červeného vína
50 ml slivovice
20 g hríbov
50 ml oleja
1 cibuľa
2 mrkvy
1 zeler
štipka muškátového orecha
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Srnčiu sviečkovicu necháme cez noc odležať v marináde. Cibuľu a mozog nakrájame nadrobno
huby nakrájame na plátky a všetko spolu zmiešame s 1 vajcom. Zmesou naplníme plátky sviečkovice a ugrilujeme. Mrkvu a zeler nakrájame na kocky
opečieme na oleji
podlejeme mäsovým vývarom alebo teplou vodou a udusíme domäkka. Mäkké mäso zalejeme červeným vínom ochutíme muškátovým orechom a nasekanou petržlenovou vňaťou
osolíme a okoreníme. Do šťavy vmiešame kyslú smotanu
necháme zovrieť a pretrieme cez sitko. Srnčie mäso napichujeme na kovové ihlice
polejeme slivovicou a zapálime. K flambovanému mäsu podávame slivkové knedle
vyprážané hríby a pripravenú omáčku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.