800 g srnčích kotliet
150 ml vína
50 g masla
50 g hľuzoviek čiernych
1 cibuľa
1 lyžica múky
150 ml oleja
1 bobkový list
1 byľ majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
Srnčie kotlety vložíme na noc do marinády. Na druhý deň ich vyberieme
umyjeme
naklepeme
osolíme a okoreníme. Obalíme ich v múke a opečieme na oleji z oboch strán. Keď kotlety získajú peknú farbu
vyberieme ich a odložíme na vopred ohriaty tanier. Na oleji po opekaní speníme cibuľu nakrájanú najemno. Pridáme mäso
bobkový list
osolíme
okoreníme a ochutíme majoránom. Dusíme na miernom ohni a podľa potreby podlievame mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Medzitým hľuzovky nahrubo nastrúhame a opražíme na masle. Pridáme ich k mäsu
zalejeme vínom a ešte 5 minút podusíme. Podávame so zemiakovými haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.