800 g srnčieho stehna
100 g slaniny
100 ml kyslej smotany
200 ml bieleho vína
100 ml červeného vína
150 g paradajok
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
100 ml oleja
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
2 šalviové listy
majorán
muškátový orech
1 byľ rozmarínu
2 klinčeky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso necháme cez noc v marináde
na druhý deň ho vyberieme
umyjeme
nakrájame na kocky a opečieme na oleji. Slaninu
cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno
paradajky na plátky. Všetko pridáme k mäsu
osolíme a okoreníme. Potom primiešame mletú červenú papriku
šalviové listy
majorán
nastrúhaný muškátový orech
rozmarín a klinčeky. Mäso s prísadami dusíme na miernom ohni 2 hodiny
pričom ho spočiatku podlievame bielym vínom
neskôr červeným. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho. Šťavu so zeleninou prepasírujeme
prilejeme trocha vody a necháme zovrieť. Mäso dáme do šťavy a vmiešame kyslú smotanu. Ako prílohu podávame kukuričnú kašu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.