800 g srnčej sviečkovice
100 ml kyslej smotany
50 g múky
100 ml bieleho vína
100 ml červeného vína
100 g hrozna
1 lyžica horčice
1 citrón
pol viazaničky petržlenovej vňate
1 čajová lyžička škorice
300 ml mäsového vývaru
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Srnčiu sviečkovicu nakrájame na medailóniky
osolíme
okoreníme
potrieme horčicou a obalíme v múke. Medailóniky opečieme na oleji z oboch strán a potom dusíme 30 minút
pričom postupne prilievame mäsový vývar a červené víno. Hrozno krátko povaríme v bielom víne spolu s plátkami citróna a škoricou. Hotové medailóniky naukladáme na hrianky a ozdobíme hroznom. Do mäsovej šťavy vmiešame kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Omáčku nalejeme do omáčnika a podávame k mäsu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.