450 g srnčieho stehna bez kostí
20 g slaniny
250 ml mlieka
60 g margarínu (alebo masla)
60 g koreňovej zeleniny
25 g cibule
40 g hladkej múky
ocot
horčica
citrón
cukor
celé korenie
divoké korenie
soľ.
Očistené a vykostené srnčie stehno
umyté pod tečúcou vodou
odblaníme
prešpikujeme slaninou a nasolíme. Na tretine tuku opražíme cibuľu a očistenú
na plátky nakrájanú zeleninu. Na pripravený základ vložíme posolené mäso
krátko ho opečieme
zalejeme mierne vodou
pridáme korenie a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho do čistého pekáča
šťavu zahustíme zápražkou
pripravenou zo zostatkového tuku a múky
zalejeme mliekom a vodou
dobre rozšľaháme
pridáme horčicu
citrónovú kôru
cukor
ocot a varíme asi 30 minút. Potom precedíme cez jemné sito
okyslíme citrónovou šťavou a znovu krátko povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.