750 g srnčieho mäsa s kosťou (predné)
60 g margarínu
30 ml červeného vína
90 g koreňovej zeleniny
30 g cibule
30 g paradajkového pretlaku
35 g hladkej múky
25 g perníku
25 g slivkového lekváru
20 g cukru
citrón
ocot
divoké korenie
soľ.
Na tuku opražíme zeleninu spolu s cibuľou a cukrom dotmava
pridáme ocot
citrón
divoké korenie a paradajkový pretlak. Zalejeme malým množstvom vriacej vody
pridáme srnčie mäso nakrájané na kocky
posolíme a dusíme všetko domäkka. Udusené mäso zo šťavy vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
popražíme
pridáme lekvár
strúhaný perník
vodu
dobre rozmiešame
dochutíme cukrom a varíme najmenej 30 minút. Uvarenú omáčku precedíme na udusené mäso
pridáme víno a necháme ešte raz prejsť varom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.