1000 g srnčieho stehna
100 g slaniny na špikovanie
250 ml kyslej smotany
koreňová zelenina (1 mrkva
1 petržlen
štvrť zeleru
1 cibuľa)
hladká múka na poprášenie
50 g masti
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme
odrežme blany a šľachy
naložíme do zeleninovej marinády a uložíme do chladu. Pred prípravou ho z marinády vyberieme a osušíme. Potom stehno prešpikujeme prúžkami slaniny
osolíme a poprášime múkou. V hrnci rozpálime bravčovú masť a mäso v nej opečieme zo všetkých strán dozlata. Potom ho trocha zalejeme marinádou
okoreníme a prikryté udusíme do polomäkka. V tuku na panvici opražíme dočervena koreňovú zeleninu nakrájanú nadrobno
pričom ju podľa potreby podlejeme marinádou. Podusenú zeleninu preložíme do hrnca k mäsu. Mäkké mäso vyberieme
šťavu zahustíme kyslou smotanou a múkou
premiešame a krátko povaríme. Stehno nakrájame na rezy a urovnáme na misu. Omáčku pretrieme a podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.