600 g bravčového mäsa
1 chren
1 mrkva
1 petržlen
kúsok zeleru
1 cibuľa
120 ml octu
niekoľko zrniek borievky
1 bobkový list
majoránka
soľ.
Očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou nadrobno nakrájame
zalejeme 500 ml vody s octom a privedieme do varu. Pridáme korenie a na kocky nakrájané mäso. Zakryjeme a varíme kým mäso nezmäkne. Precedíme
mäso nakrájame na porcie
obložíme varenou zeleninou a husto posypeme nastrúhaným chrenom. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.