200 g zemiakov
200 g tvrdého syra
lyžica petržlenovej vňate
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
V osolenej vode uvaríme zemiaky. Zlejeme ich a necháme vychladnúť. Nakrájame ich na centimetrové plátky. Rúru predhrejeme na 200 oC. Tvrdý syr nakrájame na plátky. Na taniere z varného skla uložíme vrstvu zemiakov a na ne vrstvu syra. Posypeme majoránom a petržlenovou vňaťou. Zapekáme na najvyššej polohe mriežky
kým sa syr neroztopí. Pred podávaním osolíme a okoreníme. Podávame s tmavým chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.