4 plátky vykosteného bravčového karé po 200 g
1 žĺtok
20 g masla
750 g papriky
1 cibuľa
3 lyžice oleja
1 zarovnaná lyžica hladkej múky
1 lyžica horčice
3 viazaničky petržlenovej vňate
sušený tymian
sušený rozmarín
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme
mastné okraje narežme do hĺbky asi 1 centimetra
aby sa mäso neskrútilo. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na 1 lyžici oleja. Necháme vychladnúť. Petržlenovú vňať nasekáme. Cibuľu premiešame s vňaťou
tymianom
žĺtkom a múkou. Osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšný olej a stejky na ňom pri vysokej teplote opečieme z každej strany 2 až 3 minúty. Osolíme
okoreníme a dáme do formy z varného skla alebo na vymastený plech. Potrieme horčicou
na mäso rozdelíme bylinkovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 15 minút. Papriku očistíme
umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom masle dusíme asi 10 minút. Pridáme trochu rozmarínu a majoránu a podľa chuti dosolíme. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.