8 vajec
750 g čerstvého (mrazeného) špenátu
maslo
olej
ocot
muškátový oriešok
8 plátkov chleba
mleté čierne korenie
soľ
Čerstvý špenát očistíme
lístky umyjeme
podľa potreby potrháme na menšie kúsky a 1 až 2 minúty povaríme vo vriacej
osolenej vode. Zlejeme
prepláchneme studenou vodou a vyžmýkame. Plátky chleba opečieme nasucho alebo na malom množstve oleja dozlatista. Potrieme trochou masla. Pripravíme stratené vajcia. Do hrnca nalejeme 10 centimetrov vody s octom (8 lyžíc octu na 1000 ml vody). Vodu privedieme takmer do varu. Do hrnčeka rozklepneme vajce
žĺtok musí ostať neporušený a vylejeme do vody v hrnci a 2 lyžicami ho stále pridÅ•žame
aby sa neroztieklo. Vo vriacej vode varíme 2 až 3 minúty. Zohrejeme lyžicu masla
necháme ho zhnednúť a pridáme špenát. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Na plátky chleba rozdelíme špenát
stratené vajcia a všetko prelejeme holandskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.