1 vajce
2 lyžice vody
1 čajová lyžička masla
štvrť čajovej lyžičky octu
1 čajová lyžička čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Vodu s octom dáme do misky alebo širšieho polievkového taniera. Za 30 sekúnd pri výkone 600 W uvedieme do varu. Do vriacej vody vložíme rozbité vajce
prepichneme žĺtok a bielok a necháme tuhnúť 30 sekúnd pri výkone 360 W. Misku vyberieme z mikrovlnej rúry a vajce ešte 2 minúty necháme prikryté ležať vo vode. Potom ho vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Do misky vložíme maslo a za 30 sekúnd pri výkone 600 W necháme roztopiť. Ochutíme soľou a čiernym korením a nalejeme na vajce. Podávame posypané petržlenovou vňaťou. Tip: Pri príprave 2 vajec čas potrebný na zovretie vody a uvarenie vajec predĺžime zakaždým o 30 sekúnd
pri príprave 3 vajec o 1 minútu. Ak chceme dosiahnuť optimálny výsledok nikdy nepripravujeme naraz viac ako tri vajcia. Pri príprave 3 vajec musíme 1 až 2 krát zmeniť polohu misiek
aby sa uvarili rovnomerne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.