800 g mrazených krabov
250 g strúhaného chesterského syra (alebo 300 g strúhaného švajčiarskeho ementálu)
125 ml bieleho vína
1 veľká cibuľa
citrónová šťava
pol čajovej lyžičky kôpru
horčica
cukor
kajenské korenie.
Kraby necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Potom ich opláchneme chladnou vodou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ešte asi 10 minút ich necháme stáť. Naukladáme ich do mištičiek. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Syr dáme do hrnca na fondue
pridáme víno a za stáleho miešania varíme
pokiaľ nevznikne rovnorodá syrová masa. Do nej pridáme nakrájanú cibuľu
ochutíme horčicou
cukrom a korením. Kraby po jednom napichujeme na vidličku a ohrievame vo fondue. Podávame s bagetou
zeleninou v horčici a odkvapkaným ananásom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.