1 bielok
6 žĺtkov uvarených natvrdo
2 čajové lyžičky horčicového prášku (alebo 2 lyžice horčice)
2 huby
lyžica olív
70 ml octu
1 uhorka
2 lyžice slnečnicového oleja
1 lyžica nakrájanej cibule
lyžica nakrájaného kôpru
lyžica kapár
6 kociek cukru
soľ.
Horčicový prášok zavaríme 2 čajovými lyžičkami vriacej vody (alebo použijeme horčicu)
pridáme žĺtky
drvený cukor
olivový olej
soľ
ocot. Primiešame bielok
čerstvú uhorku
nakladané huby a kôpor
ktoré sme nakrájali na drobné kúsky. Zmes dôkladne rozmiešame. Môžme pridať aj kapary a olivy.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.