200 g jahôd
 200 g hrozna
 polovica malého červeného melóna
 200 g broskýň
 2 jablká
 100 ml kyslej smotany
 200 ml pomarančovej šťavy
 100 ml citrónovej šťavy
 100 g práškového cukru. 
            
                 Jahody preberieme a hrozno očistíme
 spolu opláchneme studenou vodou
 necháme odkvapkať a vložíme do hrnca. Melón rozštvrtíme
 jadierka vyberieme a nakrájanú dužinu dáme do hrnca. Pridáme olúpané
 vykôstkované a nakrájané broskyne
 očistené jablká nakrájané na kúsky
 citrónovú šťavu a cukor. Všetko spolu trocha povaríme
 podľa potreby trocha rozriedime studenou vodou
 zmes pretrieme a necháme vychladnúť. Nakoniec primiešame pomarančovú šťavu a ozdobíme kyslou smotanou. Podávame studenú buď ako predjedlo
 alebo po jedle ako dezert.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.