Bravčové mozočky očistíme a udusíme na masti s cibuľou. Pomelieme bravčovú pečeň a 500 g mäsa z krku. Všetko spolu premiešame
pridáme 1 sardelovú pastu
podľa potreby mletú sladkú červenú papriku
trochu voňavého korenia
soľ a znova premiešame. Slabo naplníme do hladkých hrubých bravčových čriev a varíme asi 45 minút vo vode teplej 80 oC. Po uvarení preložíme do studenej vody
opláchneme a rozložíme na stôl. Po vychladnutí zaťažíme. Spotrebujeme ihneď. Nie sú vhodné na dlhšie uskladnenie.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.