250 ml šľahačky
1 lyžica masla
300 g starého ražného chleba
300 ml jablkovej drene
1 čajová lyžička brusnicového kompótu
2 lyžice práškového cukru.
Čierny chlieb nastrúhame
premiešame s práškovým cukrom a opečieme na roztopenom masle za stáleho miešania dochrumkava. Potom ho vysypeme na misu a necháme vychladnúť. Pred podávaním časť vychladnutého chleba preložíme do inej misy
rozotrieme naň polovicu jablkovej drene
na ňu znova nasypeme vrstvu opražného chleba
rozložíme druhú polovicu jablkovej drene a zakončíme vrstvou chrumkavého chleba. V strede urobíme kopček zo šľahačky
ktorý ozdobíme brusnicovým kompótom. Zvyšnú šľahačku a kompót podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.