1000 g šťuky
4 lyžice oleja
4 mladé cibuľky
2 lyžice kyslej smotany
hydinový vývar
200 ml červeného vína
drvené klinčeky
citrónová šťava
1 lyžica kapár
1 lyžica octu
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú šťuku nakrájame na kúsky. V rozpálenom oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme nakrájanú šťuku
osolíme a okoreníme. Posypeme klinčekmi
podlejeme hydinovým vývarom a vínom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Prikryté udusíme domäkka. Šťavu zahustíme múkou
pridáme kapary
ocot a nakoniec ochutíme kyslou smotanou. Podávame s opečenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.