1000 g šťuky
100 g šampiňónov
300 ml šumivého vína
4 mrkvy
4 cibule
2 žĺtky
100 g masla
2 citróny na ozdobenie
nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Vo veľkom hrnci podusíme na polovici masla mrkvu a cibuľu
nakrájané na kolieska
osolíme
okoreníme a trocha podusíme. Potom vložíme vypitvanú šťuku
zalejeme šumivým vínom a uvaríme domäkka (asi 30 minút). Uvarenú šťuku preložíme na pozdĺžnu misu a dáme do vyhriatej rúry
aby nevychladla. Zeleninu ešte trochu podusíme
zahustíme druhou polovicou masla a žĺtkami
ale už nevaríme
aby sa omáčka nezrazila. Nakoniec do nej zamiešame osobitne podusené šampiňóny
polejeme ňou šťuku uložnú na mise a ozdobíme kolieskami citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.