300 g sviečkovice
40 g špiku (alebo bravčovej masti)
čerstvé huby
200 g ryž
200 g rezancov
200 g bielej kapusty
200 g čerstvého špenátu
4 póry
bambusové výhonky z konzervy
3 malé cibule. Omáčka: 4 žĺtky
sójová omáčka
200 ml ryžového (alebo bieleho) vína
10 g práškového cukru.
Ryžu
mäso a zeleninu si pripravíme vopred. Najprv ryžu dobre prepláchneme
dáme do hrnca
zalejeme chladnou vodou tak
aby bola celá ponorená a v odkrytom hrnci prudko varíme. Keď je ryža mäkká
hrniec prikryjeme
odstavíme z ohňa a necháme stáť na kraji sporáku
aby sa voda vyparila. Mäso zo sviečkovice nakrájame na čo najtenšie plátky. Pomôžme si tak
ž mäso dáme na asi 2 hodiny do mrazničky a potom ho pomocou krájača nakrájame na tenké plátky. Nakrájané mäso dáme na širokú panvicu
do stredu dáme špik
prikryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Rezance a nakrájané čerstvé huby uvaríme osobitne vo vode. Cibuľu a pór očistíme a nakrájame na kolieska
hlávkovú kapustu rozoberieme a veľké listy prekrojíme napoly alebo na štvrtiny. Špenát preberieme a umyjeme
bambusové výhonky nakrájame na kúsky. Sójovú omáčku trocha povaríme s ryžovým vínom
cukrom a niekoľkými lyžicami nálevu z konzervy
v ktorej boli bambusové výhonky. Potom ju prelejeme do misky
v ktorej ju budeme podávať. Aj pripravenú zeleninu
huby a rezance dáme na samostatné misky. Na väčšie misky naaranžujeme porcie ryž
mäsa
surových žĺtkov a všetko rozložíme okolo plynového variča na stole. A teraz začneme s vlastnou prípravou jedla. Panvicu vymastíme masťou
jednu porciu mäsa krátko opečieme z obidvoch strán a presunieme na tanier. Na tuku v panvici potom dusíme najprv rezance asi 3 minúty a potom osobitne ľubovoľnú zeleninu znova asi 3 minúty. Vopred pripravenú
ešte teplú ryžu polejeme sójovou omáčkou. Každá porcia sa pripravuje osobitne podľa chuti hosťa
takž toto stolovanie trvá dlhšie.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.