600 g zadného hovädzieho mäsa
50 g údenej slaniny
250 ml smotany
150 g čerstvých húb
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
30 g hladkej múky
1 lyžica masti
mäsový vývar
citrónová šťava
1 bobkový list
celé nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso prešpikujeme prúžkami slaniny. Osolíme
okoreníme
opečieme v rozpálenej masti a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme zvyšok nadrobno nakrájanej slaniny
rozpražíme ju
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Do toho základu dáme očistenú a nakrájanú zeleninu a očistené
na plátky nakrájané huby. Podlejeme vývarom
okoreníme celým novým korením a bobkovým listom. Vložíme opečené mäso
pokvapkáme citrónovou šťavou
prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre takmer domäkka. Mäso odkryjeme a dopečieme. Zo šťavy vyberieme mäso a koreniny
zahustíme ju múkou a varíme 20 minút. Potom pridáme smotanu a zohrejeme. Mäso nakrájame na plátky
uložíme do misy a polejeme pripravenou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.