1 menšia údená šunka
1000 g surového chlebového cesta
klinčeky
mleté čierne korenie
soľ.
Úené bravčové stehno (šunku) umyjeme
nožičku odsekneme a stiahneme zo stehna kožu. Potom dochutíme korením
soľou a klinčekmi. Chlebové cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta a zabalíme do neho šunku a pevne ho k šunke pritlačíme. Pečieme asi 3 až 4 hodiny na pomúčenom plechu vo veľmi dobre vyhriatej rúre. Teplú nakrájame na kúsky a podávame s opražnou cibuľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.