4 rezne varenej šunky (po 150 g)
150 ml sladkej smotany
1 lyžica masla
10 ml vodky
3 lyžice horčice
1 cibuľa
1 lyžica rasce
vodka
soľ.
Celú rascu polejeme 10 ml vodky
necháme pôsobiť asi 10 minút a potom rascu vyberieme. Maslo v nádobe na ohni speníme
šunkové rezne opečieme z oboch strán asi po 1 minúte a prikryté odložíme do tepla. Cibuľu nakrájame
pridáme rascu a zohrejeme
kým sa cibuľa nestane sklovitou. Potom polejeme vodkou
zapálime a necháme vyhorieť. Omáčku zmiešame so smotanou a necháme zovrieť (nezabudnime miešať). Rezne šunky položíme na teplé taniere a polejeme omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi posypanými zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.