Šunka (alebo zvyšky mäsa)
tvrdý syr
2 žĺtky
smotana
zemiaky
múka
olej
soľ.
Uvarené zemiaky pretlačíme. Primiešame o trochu viac múky
ako je zemiakov a žĺtky
čím sa cesto stane ľahším. Cesto potom vaľkáme a nakrájame na nie príliš veľké štvorce. Na každý štvorec položíme jemne nakrájanú šunku zmiešanú s trochou smotany a prikryjeme zase štvorcom. Vyprážame na rozpálenom oleji. Horúce posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.