300 g šunky
3 jablká
1 zväzok reďkoviek
polovica malého zeleru
šťava z 1 citróna. Omáčka: 2 lyžice majonézy
2 lyžice jogurtu
1 čajová lyžička horčice
2 lyžice citrónovej šťavy
nasekaná zelená petržlenová vňať
na hrot noža mletého čierneho korenia
soľ.
Jablká umyjeme
ale neolúpeme
nakrájame na osminky
jadrovníky vyberieme a dužinu pokvapkáme citrónovou šťavou. Očistený zeler nakrájame na tenké rezance
polovicu reďkoviek nakrájame na kolieska a šunku nasekáme nadrobno. Do majonézy
ktorú sme okorenili mletým čiernym korením a trocha osolili
zamiešame horčicu
jogurt
citrónovú šťavu a nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame pripravenú šunku
zeler
jablká a reďkovky
necháme vychladnúť
uložíme na misu a ozdobíme celými reďkovkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.