Sušené marhule premyjeme v teplej vode
preložíme do hrnčeka
nalejeme pohár vody a uvaríme domäkka. Uvarené sušené marhule prelisujeme cez veľmi husté sito
znova vložíme do hrnca
pridáme cukor a štvrť pohára horúcej vody. Všetko dobre rozmiešame
znova dáme na sporák a asi 5 minút necháme vrieť. Potom omáčku odstavíme
pridáme víno a dobre rozmiešame. Rovnakým spôsobom môžme pripraviť aj omáčku z čerstvých marhúľ
keď namiesto sušených marhúľ použijeme 200 g marhuľovej kaše.
Do hrnčeka nalejeme šumivé víno
pridáme klinčeky
celé čierne korenie
bobkový list
cukor a povaríme niekoľko minút. Z masla
múky
vody a soli pripravíme svetlú zápražku
ktorú zamiešame do precedeného roztoku. Podávame k studenej šunke a k fondue Bourguignonne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.