200 g údeného hovädzieho (alebo bravčového mäsa)
pol teľacej nožičky nakrájanej na plátky
50 g údenej slaniny
1 žĺtok
6 lyžíc sladkej smotany
1 lyžica masla
50 g zelerovej hľuzy
1 malá karotka
1 malý zemiak
1 malý pór
2 až 3 kelové listy
1 cibuľa
40 g jačmenných krúpov
1000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 klinček
mleté čierne korenie
soľ.
Karotku
zeler a zemiak olúpeme
umyjeme a nakrájame na kocky. Pór a kel očistíme
umyjeme a nakrájame na rezance. Maslo so zeleninou a plátkami teľacej nožičky 4 minúty podusíme pri výkone 600 W. Potom pridáme krúpy a varíme ďalšie 2 minúty pri výkone 600 W. Zalejeme polovicou vývaru. Cibuľu olúpeme a prešpikujeme bobkovým listom a klinčekom. Slaninu nakrájame na kocky. Mierne osolíme a okoreníme. K zelenine pridáme cibuľu
slaninu a údené mäso a varíme 60 minút pri výkone 500 W. V polovici varenia pridáme zvyšný vývar. Z polievky vyberieme mäso
nakrájame ho na malé kocky a dáme naspäť. Žĺtok rozmiešame so smotanou
zamiešame do polievky a ohrievame 2 minúty pri výkone 600 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.