600 g rýb
200 ml smotany
2 žĺtky
2 mrkvy
40 g masti
40 g hladkej múky
1 žmľa
1 bobkový list
1250 ml vody
4 klinčeky
zelená petržlenová vňať
celé čierne korenie
soľ.
Vyčistené a umyté ryby rozporcujeme a vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu
bobkový list
zelenú petržlenovú vňať
čierne korenie a klinčeky. Uvaríme domäkka. Mäso vyberieme a rozdelíme do tanierov. Na masti opražíme múku
zalejeme trochou vývaru a varíme asi 20 minút. Potom pridáme zvyšok precedeného vývaru
primiešame smotanu
v ktorej sme rozšľahali žĺtky
privedieme do varu a odstavíme. Podávame s kockami nasucho opražnej žmle.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.