200 g bravčového mäsa
200 g hovädzieho mäsa
1 vajce
120 ml šľahačkovej smotany
250 ml mlieka (alebo 120 ml vody)
1 lyžica nastrúhanej cibule
100 g strúhanky
1000 ml rastlinného oleja
na hrot noža mletého čierneho korenia
soľ.
Strúhanku zmiešame s mliekom alebo vodou a smotanou. Necháme na 30 minút nasiaknuť. Mleté mäso zmiešame so strúhankou. Pridáme cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
vajce a vypracujeme vláčnu masu
z ktorej robíme guľky o veľkosti orecha a ukladáme ich na plochú misu. Tuk alebo olej rozpálime v hrnci na fondue. Mäsové guľky napichujeme na vidličky a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s plackovým chlebom
miešanou zeleninou
marhuľovou omáčkou s karí
čínskou sladkoostrou omáčkou
omáčkou z kešu orieškov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.