400 g pomletého hovädzieho mäsa
1 žĺtok
1 krajec chleba
1 červená cibuľa
100 g masti
mleté nové korenie
soľ.
Z krajca chleba odrežme kôrku a namočíme ho do vlažnej vody. Cibuľu očistíme a nastrúhame. Jemne pomleté mäso dáme do misy
premiešame s nastrúhanou cibuľou a vyžmýkaným chlebom
podľa chuti osolíme a okoreníme
pridáme žĺtok a spracuje na jemnú zmes. Zo zmesi vlhkými rukami sformujeme malé guľky s priemerom asi 2 cm
ktoré vypražíme na rozpálenej masti dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a s brusnicovým kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.