4 až 5 natvrdo uvarených vajec ochladíme
očistíme a rozkrojíme na polovice. Vajcia naukladáme na misu
polejeme vrstvou majonézy
vrch posypeme nadrobno nakrájanými hľuzovkami
osoleným jazykom
mäsom z kalmara a estragónom. Striedku čierneho chleba nakrájame na 7 až 8 oválnych kúskov hrubých 5 mm a širokých ako polovice vajec. Kúsky chleba z jednej strany opečieme na masle. Z neopečenej strany vyberieme striedku tak
aby ostal len malý okraj. Na okraj chleba rúrkou nastriekame prúžok z mletej diviny. Tento prúžok ozdobíme retiazkou z koliesok mrkvy a zeleru
ktoré sme uvarili v posolenej vode. Priehlbinku každej hrianky naplníme plnkou z diviny. Plnka: Mletú divinu zmiešame so solenými uhorkami
soleným jazykom a nakrájaným hlávkovým šalátom (všetko môžme vopred premiešať s majonézou). Na takto upravené hrianky naukladáme ozdobené polovice vajec
ktoré zospodu oblemujeme prúžkom estragónu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.