7 vajec
400 g mandlí
200 g hrozienok
200 g datlí
200 g sušených fíg
500 ml sherry
400 g margarínu
400 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
400 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
tuk na vymastenie formy
práškový cukor na posypanie.
Mandle prelejeme horúcou vodou a olúpeme. Potom ich na doske posypeme cukrom a nasekáme. Hrozienka vsypeme do misy
zalejeme horúcou vodou a necháme napučať asi 5 minút. Z datlí vyberieme kôstky
spoločne s figami ich rozrežme na menšie kúsky a vsypeme do ďalšej misy. Hrozienka vyberieme z horúcej vody
necháme odkvapkať
osušíme a odložíme. Margarín
práškový cukor
vanilkový cukor a vajcia vymiešame
pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spolu vypracujeme. Nakoniec primiešame nasekané južné ovocie a prilejeme sherry. 2 podlhovasté formy vymastíme tukom
vyložíme pergamenovým papierom a naplníme cestom. Hornú vrstvu cesta vyhladíme lyžicou
ktorú sme namočili do chladnej vody. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 60 minút. Upečenú a vychladnutú julkaku posypeme cukrom a nakrájame na pravidelné rezy.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.