400 g čerstvých húb
200 ml smotany
1 žĺtok
100 g zeleru
100 g mrkvy
1 cibuľa
40 g masti
30 g hladkej múky
100 g uvarených rezancov
1200 ml hydinového vývaru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Huby očistíme
nakrájame na plátky a opražíme na masti. Pridáme cibuľu
opražíme
poprášime múkou a znova opražíme. Potom pridáme očistenú nakrájanú mrkvu a zeler. Zalejeme hydinovým vývarom a varíme domäkka. Prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali žĺtok a mleté čierne korenie. Uvedieme do varu a hneď odstavíme. Dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou a osolíme. Podávame s rezancami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.