750 g sviečkovice
2 lyžice masla
trocha kokosového mlieka z konzervy
konzervované bambusové výhonky
nastrúhaný kokos na posypanie
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
kúsok čerstvého ďumbierového koreňa
karí korenie
šťava z polovice citróna
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na tenké plátky
namočíme do oleja
v ktorom sme rozmiešali soľ spolu s mletým čiernym korením a necháme marinovať v chlade asi 1 hodinu. Ďumbierový koreň olúpeme a nakrájame na lístky. Cibuľu nakrájanú nadrobno podusíme na masle spolu s vymiešaným cesnakom dozlata
posypeme karí a trocha podusíme. Potom pridáme nakrájaný ďumbier
citrónovú šťavu a kokosové mlieko. Povaríme na veľmi miernom ohni asi 15 minút
preložíme do hrnca a odložíme na teplé miesto. Na zvyšnom tuku opražíme plátky marinovaného mäsa dohneda
zamiešame ich do odložnej zmesi a podusíme asi 10 minút. Ak máme bambusové výhonky
pridáme ich k mäsu a trocha podusíme (asi 5 minút). Podávame posypané nastrúhaným kokosom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.