1000 g sviečkovice
50 g šunky
100 g masla
50 g olív
200 ml červeného vína
worchestrová omáčka
1 lyžica kečupu
100 ml oleja
hladká múka
50 g práškového cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Sviečkovicu odblaníme
zbavíme prebytočného tuku
opláchneme
osušíme a nakrájame na menšie kúsky
ktoré osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a trocha potrieme worchestrovou omáčkou. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán a vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou a cukrom
primiešame kečup
trocha zalejeme vodou
povaríme
pridáme maslo a opäť trocha povaríme. Potom do šťavy zamiešame nakrájané olivy osobitne podusené na masle
šunku nakrájanú nadrobno a červené víno. Nakoniec do omáčky vložíme opečené rezy sviečkovice a ešte trocha podusíme. Podávame na zohriatych tanieroch
poliate omáčkou
so šunkou a olivami
ktoré uložíme na povrch mäsa.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.