 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2873x
2873x
            
                700 g sviečkovice
 údená slanina
 200 ml smotany
 koreňová zelenina
 cibuľa
 cesnak
 2 lyžice múky
 1 lyžica masti
 citrón
 1 bobkový list
 celé čierne korenie
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Hrubšiu časť sviečkovice prešpikujeme údenou slaninou
 osolíme a okoreníme. Opečieme na masti zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájanú mrkvu
 petržlen
 zeler
 kaleráb
 1 cibuľu
 1 bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu podusíme.  Mäso vyberieme a zeleninu zasypeme múkou a dobre opražíme
 zriedime vodou
 prevaríme
 znova vložíme mäso
 nádobu zakryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame
 omáčku precedíme
 dochutíme citrónovou šťavou
 primiešame smotanu
 rýchle prevaríme a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou a hubami
 s knedľou alebo cestovinami. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.