700 g sviečkovice
údená slanina
200 ml smotany
koreňová zelenina
cibuľa
cesnak
2 lyžice múky
1 lyžica masti
citrón
1 bobkový list
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Hrubšiu časť sviečkovice prešpikujeme údenou slaninou
osolíme a okoreníme. Opečieme na masti zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájanú mrkvu
petržlen
zeler
kaleráb
1 cibuľu
1 bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu podusíme. Mäso vyberieme a zeleninu zasypeme múkou a dobre opražíme
zriedime vodou
prevaríme
znova vložíme mäso
nádobu zakryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame
omáčku precedíme
dochutíme citrónovou šťavou
primiešame smotanu
rýchle prevaríme a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou a hubami
s knedľou alebo cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.