1000 g sviečkovice
50 g slaniny
250 ml kyslej smotany
paradajkový pretlak
2 cibule
100 g bravčovej masti
hovädzí vývar
ocot
mletá červená paprika
soľ.
Sviečkovicu očistíme
odblaníme a osušíme
po vlákne prešpikujeme prúžkami slaniny obalenými mletou červenou paprikou
trocha osolíme a opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme
vo výpeku podusíme cibuľu nakrájanú nadrobno
odstavíme z ohňa
pridáme mletú červenú papriku
paradajkový pretlak a trocha octu
zalejeme mäsovým vývarom a zamiešame. Do takto pripravenej zmesi vložíme opečenú sviečkovicu a upečieme v rúre domäkka. Počas pečenia mäso obrátime a podľa potreby polievame vlastnou šťavou alebo mäsovým vývarom. Upečenú sviečkovicu nakrájame na rezy
urovnáme na zohriatu misu a zalejeme šťavou
v ktorej sme zohriali kyslú smotanu. Podávame s tarhoňou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.