800 g sviečkovice
2 vajcia uvarené natvrdo
100 ml bieleho vína
4 paradajky
čierne vykôstkované olivy
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
hladká múka
50 ml oleja
zelená petržlenová vňať
mleté biele korenie
soľ.
Cibuľu spolu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky sparíme vriacou vodou
olúpeme
nakrájame na kolieska a jadrá vyberieme. Sviečkovicu nakrájame na rovnaké plátky hrubé asi 2 cm
ktoré obalíme osolenou múkou premiešanou s mletým čiernym korením
opečieme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán a preložíme do hrnca. Vo zvyšnom tuku najprv opražíme nakrájanú cibuľu dozlata
potom pridáme nakrájaný cesnak
paradajky a za stáleho miešania dusíme. Prilejeme biele víno
premiešame
nalejeme na opečené plátky sviečkovice a pridáme čierne olivy. Hrniec preložíme do vyhriatej rúry a dodusíme domäkka. Udusené mäso s omáčkou dáme na zohriatu misu a ozdobíme nasekanými vajciami uvarenými natvrdo a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.