Sviečkovicu necháme 3 až 4 dni odležať. Potom ju odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou. Posolíme a necháme asi 1 hodinu stáť. V panvici rozpálime olej a v ňom opražíme sviečkovicu dočervena. Do oleja pridáme 250 g koreňovej zeleniny
trocha paradajok
bobkového listu
celého čierneho korenia a octu a dusíme pod pokrievkou. Keď mäso zmäklo
zeleninu pretrieme
urobíme tmavú zápražku
precedíme do nej šťavu zo sviečkovice a vložíme pretretú zeleninu
dobre povaríme a podľa potreby rozriedime vodou. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Nakrájame na kúsky na hrúbku prsta. Podávame s cestovinami
so zemiakmi alebo s knedľou. Omáčku môžme podať v inej nádobe.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.