100 g taveného syra
100 g nastrúhaného eidamského syra
100 g rastlinného nátierkového masla
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice jogurtu
nadrobno nasekaná bazalka
1 šalátová uhorka
soľ.
Do pripravenej misky na vymiešanie nátierky dáme rozotretý tavený syr
nastrúhanú eidamskú tehlu
maslo
rozotretý cesnak
jogurt
soľ a nadrobno posekanú bazalku. Všetky suroviny zľahka premiešame na hladkú nátierku. Natierame na chlieb alebo pečivo. Výborne chutí aj na opražných plátkoch sendviča. Pred podávaním ozdobíme a zároveň dochutíme plátkami šalátovej uhorky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.