1 syrokrém (alebo 100 g ľahko rozotierateľného syra)
4 natvrdo uvarené vajcia
3 lyžice bieleho jogurtu
100 g rastlinného nátierkového masla
2 kapie nakladané v oleji
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Do misky na prípravu nátierky dáme rozotretý syrokrém
rastlinné nátierkové maslo
nastrúhané vajcia
jogurt
na malé kúsky nakrájané kapie a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na hrianky z chleba alebo sendviče. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.